Belysning​

Belysning er en stærkt overset del af indretningen af både private hjem og virksomheder. Alt for ofte bliver det reduceret til et spørgsmål om lampens design fremfor at fokusere på, hvilken funktion lyskilden skal have. Belysningen er nemlig afgørende for, om et rum virker trygt og indbydende – og ikke mindst om det fungerer efter hensigten I forbindelse med såvel arbejde som afslapning.

Optimalt set bør belysning sidestilles med den øvrige indretning af et hjem eller en arbejdsplads og dermed tænkes med ind helt fra start. Det gør det også nemt at gemme “grimme” ledninger af vejen. Men det er naturligvis aldrig for sent – og er I allerede langt med indretningen, kan I sagtens nå at få den perfekte belysning med den rette rådgivning.

Vi har i årtier haft fokus på belysning og kender alle de faldgruber, man nemt falder i, når der skal vælges lamper til kontoret, stuen, havegangen eller fabrikshallen. kontakte os meget gerne for en uforpligtende snak om, hvordan I ved hjælp af intelligente installationer og udnyttelse af moderne teknologi får den optimale belysning derhjemme eller på arbejdet.

Hjemmet: I kender det sikkert kun alt for godt. I har forelsket jer i en fantastisk lampe, der vil passe perfekt til stilen i jeres hjem. Og så glemmer I alt om, hvad dens funktion egentlig skal være. For der er stor forskel på, om en lampe skal fungere som hyggebelysning, oplysning i gangarealer, arbejdslys over køkken- og skrivebordet eller som læselys.

Heldigvis findes der masser af muligheder, uanset hvilken funktion I har brug for. Så gå selv på jagt efter en lampe, der kombinerer funktionalitet og design – eller kig forbi Lysmesteren i Odder og få professionel rådgivning og inspiration.

Arbejdspladsen: De fleste skænker ikke belysningen mange tanker, når de er på arbejde. I hvert fald ikke så længe den fungerer upåklageligt i forhold til arbejdsopgaverne. Til gengæld går det sjældent ubemærket hen, hvis medarbejderne er generet af refleksioner i computerskærmen fra kunstigt lys, eller hvis lyset skærer i øjnene. Ofte kræver forskellige jobfunktioner forskellig belysning, og derfor er der behov for planlægning, når en arbejdsplads skal oplyses.

Ofte vil øget opmærksomhed omkring lysforholdene faktisk være en god forretning, fordi det skaber bedre arbejdsforhold, gladere medarbejdere og dermed grundlaget for større effektivitet.

Herudover kan intelligente installationer bidrage til en lavere el-regning ved hjælp af følere, der slukker lyset, når lokalet forlades, eller lysstofrør, der regulerer lyset efter solens styrke. kontakte os for en uforpligtende snak om mulighederne i jeres virksomhed.

Udendørs: Valget af udendørsbelysning bør prioriteres akkurat lige så højt som den indendørs. Havegangen, hovedindgangen og indkørslen er bare nogle af de steder, hvor belysning er lig med sikkerhed. Derfor er det vigtigt, at lamperne vælges med omhu i forhold til deres specifikke funktion.

Tænk fx over, at belysningen ved en flisegang ikke kun skal vise vej, men også sikre, at man opdager eventuelle ujævnheder i stenene, inden det er for sent. På terrassen skal lamperne måske i højere grad skabe hygge – både når man sidder derude på lune sommeraftener og i vinterhalvåret, hvor terrassen med den rette belysning kan virke som et ekstra rum.

Vi kan også hjælpe jer med intelligente installationer, så udvalgte udendørs-lamper tændes automatisk ved bevægelse eller på bestemte tidspunkter.

Butik: Belysningen i en butik er i høj grad afgørende for salget. Lyset skal præsentere varerne bedst muligt, det skal lede kunderne rundt i butikken, og ikke mindst skal det skabe en stemning, der giver dem lyst til at komme igen. Med andre ord er belysningen med til at bestemme, hvordan kunderne opfatter butikken og om de inspireres til at gøre et køb.

Hvordan lyset skal arrangeres, hvor kraftigt det skal være, og hvilke lyskilder der skal bruges, afhænger i høj grad af, hvilke produkter butikken fører. Fx er det vigtigt at tænke på, at nogle lyskilder udvikler meget varme og derfor ikke egner sig til alle butikstyper.

kontakte os, hvis I ønsker et uforpligtende bud på, hvordan jeres butik kan fremstå endnu bedre og mere inspirerende.

Institution: Når der skal vælges belysning i institutioner som børnehaver, skoler og fritidshjem, er det vigtigt at tænke på, at lys opfattes forskelligt alt efter højde. Herudover må de valgte lyskilder ikke afgive store mængder varme i lokaler, hvor mange mennesker er samlet, og hvor der derfor i forvejen er relativt varmt.

Ønsker I at reducere elregningen, kan det gøres ved hjælp af intelligente installationer, der styrer lyset. For eksempel kan lyset aktiveres ved bevægelse eller tænde og slukke på forudbestemte tidspunkter, ligesom det kan reguleres i forhold til sollysets styrke.​

​Højbjerg Installationsforretning

CVR: 20410043

Axel Kiers Vej 18M

8270 Højbjerg

​Vi lever og ånder for el - uanset hvad du har brug for/problemer med, kan vi løse det (både som privat- og ervervskunde). Kontakt os for et uforpligtende tilbud!